Skocz do zawartości

RzeZnia.eu
Reklamy znikają po zalogowaniu się na konto użytkownika.

Wywiad z Mariosz

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 SpawaczBetonu

• Zbanowani
  • 1697 postów
  • Dołączył 14 cze 10
309

Napisano 10 styczeń 2011 - 16:56

Wywiad z global moderatorem Mariosz.

Spawacz Betonu - niebieski
Mariosz - czarny

Siema.

Spawacz ?

nie XvAK

a to cześć Spawacz ;)

...Przedstaw się, czyli jak masz na imię, ile masz lat i z jakiej to zabitej dechami wsi pochodzisz.

Łatwo domyśleć można się po nicku, że imię moje to Mariusz. Rocznikowo mam 18 lat - lepiej brzmi niż 17. No i nie pochodzę ze wsi... jest to na swój sposób, podkreślam SPOSÓB piękne miasto. Jeśli potrafisz docenić to co dała Ci natura to zawsze można zobaczyć te piękne strony nawet największej wsi. No więc mieszkam w Bytomiu.

Więc drogi niepełnoletni Mariuszu - napisz nam, czym się zajmujesz, na co dzień? Dalej się kształcisz czy może już kopiesz rowy?

Na codzień ? hmmm... kształcę się  aby nie kopać wyżej wspomnianych rowów. Chodzę już drugi rok do Technikum Informatycznego w Bytomiu, gram w siatkówkę i reprezentuję także w tym sporcie moje technikum. Dodatkowo interesuję się fotografią, dobrym melanżem - aż do dętki, lubię chodzić na zakupy a także spędzić czas w towarzystwie kumpli. Prócz tego oczywiście moderuję całą tą chołotę forumową i ściągam nielegalną muzykę (prosiłeś Betoniarko to napisałem)

Szacunku do starszych gówniarzu :). Dlaczego akurat wybrałeś Technikum Informatyczne? Zaciągnęła Cie tam życiowa pasja czy może ilość panienek?

Mówiąc ilość panienek miałeś na myśli chłopaków chodzących w rurkach, ciasnych koszuleczkach i włosach na Dżastina Bajbera ? Bo jeśli tak to nie, nie z tego powodu tam poszedłem. Zdecydowałem, że liceum nie jest dla mnie optymalnym rozwiązaniem... wolę mieć już gotowy papier w ręku. Mimo to nie powiem - także lubię posiedzieć sobie przy komputerze, pobawić photoshopem, popisać programy w php. Tak podsumowując - poszedłem się czegoś nauczyć i opuścić szkołą z dalszymi perspektywami. Może to będą studia... może jakaś praca ? Los i życie zadecydują. Wracając do tego pytania, co mnie zaciągnęło do tej szkoły i do tego co będę robić dalej to myślę, że nie ma co wybiegać w przyszłość bo tak jak to kiedyś napisał Gombrowicz "naszym największym problemem jest nasze poczucie misji". Nie chcę planować nic na przód a potem się zawieźć.  

Twoje plany nie są aż tak powalające jak opis Twoich kolegów z technikum :D Skoro tak ich ładnie opisałeś to jak byś opisał tą jedyną, która ma zawładnąć Twoją duszą?

Hmmm... jedyną a zarazem najważniejszą cechą, którą musi mieć zacytuję  Monty Python: "Always look on the bright side of life", czyli musi zawsze patrzeć na jasną stronę życia. Nie chciałbym być jakimś pocieszycielem, spełniać roli księdza z konfesjonału, który będzie udzielał jej rozgrzeszanie za to, że pokłóci się z mamą. Chciałbym, aby była pogodna, abym mógł z nią wyjść do ludzi. Wiadomo... co to za kobieta, która bardziej przypomina Adamka po walce bokserskiej? Niech spełnia normy społeczne i niech czymś mnie tam oczaruje. Nie lubię zdradzać zbytnio swojej prywatności także tylko myslę, że wystarczy.

No, ale napewno masz jakieś oczekiwania odnośnie jej wyglądu? Jak powinna wyglądać, jak się ubierać i jak się malować?

Wygląd wyglądem... nie będę nikogo czarował, że jak idzie dziewczyna, która przypomina mi nimfe z najpiękniejszej baśni i ma te swoje kształty to nie pomyślę "o ta, to jest coś". Tak ma chyba każdy z nas i to jest raczej instynktowne...  Na pewno nie chcę z powodu jej tony tapety pracować w zawodzie malarz tapeciarz... Niech będzie naturalną istotą, która jak wcześniej napisałem, będzie emanowała swoją pogodą ducha i razem z nią będę mógł przeżyć te dobre jak i złe chwile... Taka najlepsza przyjaciółka, z którą obejrzę finał Ligii Mistrzów i pójdę na dobre balety.

W zawodzie malarz nie chcesz pracować, ale dobrze wiem, że w wolnych chwilach zajmujesz się grafiką i fotografią i według mnie nieźle Ci to wychodzi - co Cię natchnęło do sięgnięcia po aparat/ myszkę i otworzenie painta? :D

Paint ma zbyt duże wymagania, więc bardziej wolę używać, photoshopa - jakby nie patrzeć ma kilka ciekawych bajerów. Aparat z wyższej półki został zakupiony dopiero pod koniec wakacji 2010. Rozpoczął się rok szkolny i masa różnych konkursów... między innymi "Bytom na 6", który polegał na zrobieniu widokówki z Bytomia. Twórca najlepszej otrzyma laptopa i szacunek na dzielnciy. Poszedłem na bytomski Rynek i porobiłem kilka zdjęć, skleiłem to w 2 wizytówki i dało mi to 1 miejsce i laptopa, który miał być prezentem na 18...trzeba będzie pomyśleć o czymś innym. Samym photoshopem zacząłem się bawić już w 2009 roku, ale było to tylko zabawa. Sygnaturki i avatary... to były moje początki. Potem zrobiłem tapetę w konkursie na RzeZni a następnie nastała długa przerwa. W tym roku znowu coś się we mnie obudziło i zacząłem bawić się w photoshopie. Odkrywam na nowo ten program i na nowo się go uczę.

Mam nadzieję, że zrobisz dla mnie i sygna i avatara. Czy jest jakaś rzecz lub miejsce na ziemi, które chciałbyś bardzo sfotografować?

Chciałbym mieć możliwość robienia zdjęć ze skoku na spadochronie. Dlaczego? Bo bałbym się samego skoku ze spadochronu... Taka dawka adrenaliny powiązana z robieniem czegoś, co kocha się robić dałaby mam nadzieję niesamowity efekt. Poza tym chciałbym pojechać do Afryki, jakieś dzikie zwierzęta? Może jakieś zdjęcia pod wodą? Oj... masa tego przychodzi do głowy a póki co na pewno nie zostanie zrealizowana. Cieszę się, że mogę robić zdjęcia Bytomia niż żebym nie mógł robić ich wcale. Najgorsze jest, gdy coś nas ogranicza... Jesteśmy wtedy zakładnikami własnej wybraźni, marzeń. Przytłacza nas rzeczywistość... Jakby ktoś znany spytał mnie kiedyś, czy jestem profesjonalnym fotografem to myślę, że odpowiedziałbym "TAK". I nie straciłbym na tym wiele... wszak "Kłamstwo bywa marzeniem złapanym na gorącym uczynku...". Nie kłamałbym... jedynie publicznie marzył czyż nie ? Co do avka i syngy - nie ma sprawy. Zawsze coś się zrobi, czasem lepszego... czasem gorszego.

Czyż tak, ale jedno jest pewne - masz dobrego dilera, albo zajebistą fantazję, ale i tak gratuluję Ci życiowej pasji. Porozmawiajmy teraz troszkę o cyber rzeczywistości, a mianowicie o cs'ie - jak to się stało, że zacząłeś grać?

Słuchaj, mam wiele marzeń, bujną wyobraźnię, ale nie jest to na pokaz. Trzymam to dla siebie... myślę, że nawet moi koledzy/przyjaciele z rzeczywistości nie wiedzieli, że fotografia jest moją pasją. Prócz fotografii bawię się także w dziennikarstwo. Jestem dość popularny na dwóch komercyjnych portalach dziennikarskich, jedna z relacji znalazła się nawet w telewizji na kontakt24. Jestem życiowym świrem, po którym na pozór nie widać tego wszystkiego. Wracając do cs'a i świata wirtualnego...Zacząłem grać w to z nudów, z powodu dni przepełnionych bawieniem się z kolegami w chowanego i grania z nimi w piłkę. Zawsze marzyłem o komputerze i gdy już go dostałem to od razu zabrałem się za podbijanie internetu. Wszystko przez kolegę mojej siostry... można powiedzieć, że zostałem przez niego zmuszony do gry na lanie. Teraz niestety on jest za granicą, a ja kontynuuję to co zacząłem 5 lat temu na jakże chwalebnej platformie jaką jest nonsteam. Czasu na grę jest coraz mniej, także w wolnych chwilach przesiaduję na forum, a cs'a katuję w dłuższe weekendy (święta, ferie itp.)

A jak to się stało, że trafiłeś na rzeźnię? Czy również za namową kumpla siostry czy może sam z siebie?

Pierwszy lepszy traf w google. Kiedyś, dawno temu byłem dość aktywny na innej serwerowni... zrobiłem dla niej bardzo, bardzo dużo, ale niestety jak ktoś się stara to potem zostaje wykolegowany no i tak się stało w moim przypadku. Postanowiłem nie wdawać się z nikim w przyjaźnie internetowe i trzymam każdego na dystans. Ufać mogę siostrze, mamie, tacie ale na pewno nie odbarzę zaufaniem kogoś, z kimś rozmawiałem jedynie przez gadu gadu, na shoutboxie lub przez ventrilo. Są to dalej dla mnei obce osoby i zawsze wobec nich jestem ostrożny. Z tego co pamiętam, to pierwszym postem na RzeZni był temat z jakimś pluginem, już nie pamiętam dokładnie. A Ty od razu wiązałeś z Rzeżnią jakieś poważniejsze plany, czy przyszło to samo z siebie i z czasem ?

Ja tu jestem od zadawania pytań. :D Na forum jesteś od kwietnia 2009 więc coś Ciebie tutaj trzyma - czy dalej tutaj jesteś z przyjemności, syntementu dla pewnego serwera czy może czujesz,że jako moderator musisz być aktywny?

Próbowałem przełamać ten zachowany model Reporter -> Udzielający odpowiedzi no ale niech Ci będzie, bądźmy profesjonalnie ;) Na forum wchodzę już instynktownie, trzeba każdego dnia wejść w tą zakładkę RzeZnia.eu i poczytać te różne śmieszne wypowiedzi internetowych twardzieli, którzy potrafią wygrać niejedną walkę ale niestety tylko w Tibii.  Prócz tego lubię swoją robotę, która wiąże się z rangą moderatora, lubię dawać warny umysłowym kalekom, którzy mimo tego iż zrobią błąd to twardo obstają za swoim. Prócz tego wszystkie lubię także pisać... uwielbiam pisać, rozpisywać się i koloryzować wszystko. Jestem taką jednoosobową fabrykę epitetów, porównać i metafor. Jestem lepszy niż czarodziejski ołówek, bo on umiał tylko rysować a ja potrafię dodatkowo mówić.

Więc co ulepszona wersja czarodziejskiego ołówka (bez skojarzeń) zmazała, a co dorysowała do obecnej rzeźni?

Ja nie jestem od ulepszanie/pogarszania. Ja wykonuję swoją robotę... obrałem sobie za cel bycie surowym, mało pobłażliwym ale także pomocnym moderatorem. Tępię jak już wyżej pisałem cwaniaków...  Taką rzeczą, którą mogę się pochwalić to RzeZnik roku, prowadziłem już dwie edycje - 2009 i 2010 rok. Jestem z tego zadowolony, a plebiscyt z edycji na edycję coraz bardziej się rozwija i wzbogaca o nowsze nagrody. Kolejną taką rzeczą, która wyszła z mojej inicjatywy jest RzeZnia Classic Cup, który także cieszy się powodzeniem. Prócz surowego zielonego namiestnika jestem oczywiście wariatem, który lubi rozmawiając na ventrillo pokazać się ze strony pozytywnego świra. Próbuję oderwać się od banału i posiadać kilka osobowości. Kiedy jest to potrzebne jestem romantykiem, kiedy muszę wziąć się do roboty to robotnikiem lub kujonem, kiedy gram w siatkówkę to zamieniam się w sportowca, a gdy siędzę na ventrillo z osobami z RzeZni to jestem po prostu świrem.

Skoro poruszyłeś już temat RzeZnika roku to chciałbym Ci pogratulować tytułu najlepszego moderatora, ale jako organizator uważasz, że nagrody trafiły do właściwych użytkowników?

Dziękuję bardzo, zdobyłem go ex aequo z moderatorem automatiC. Chciałem, aby to była wspólna nagroda gdyż uważam, że odwalamy kawał dobrej roboty. Co do samych zwycięzców to nie mi to oceniać, ludzie głosowali a nie ja. Zrobiłem głosowanie jawne, aby nie posądzano nikogo o fikcyjne konta i nabijanie głosów w ankietach. Nagrody i miejsce zostały przyznane, głosy podliczone także to czy powiem że X bądź Y nie zasłużyli na daną nagrodę nic nie zmieni.  Jedyne co mnie cieszy to to, że ludzie chcieli wziąć w tym udział i mogliśmy takowy plebiscyt przeprowadzić.

Co raz to więcej ludzi również chce brać udział w zlotach rzeźni - co sądzisz o tych spotkaniach? Myślisz, że warto zapoznać się z osobami, które znasz dość długo przez internet czy lepiej odpuścić to sobie?

Zloty są bardzo dobrymi eventami, na których możemy poznać ludzi "zza kabla" oraz wyjaśnić wszelakie nieporozumienia niekoniecznie poprzez pięści, ale poprzez piwko i spokojną rozmowę. Bardzo chciałem poznać użytkowników na zlocie w Katowicach no, ale niestety nie wypaliło. Jeśli kolejny zlot będzie organizowany w okolicach Śląska to prawdopodobnie wpadnę.

Ostatni zlot zakończył się mega imprezą z gibaniem się w rytm zaburzeń fal dźwiękowych (potocznie znanych jako muzyka). Jakiej muzyki ty słuchasz na codzień?

Czekałem na ten temat... jaram się wszystkim co ma przesłanie lub pozwala na niekończącą się imprezę. Dawniej słuchałem z Rapu Paktofoniki, L.U.C'a, Małpy oraz kawałka Proxymite - Planeta Małp, ostatnio posłuchałem trochę StarGuardMuffin, dostałem nawet ich płytkę na święta co było miłym zaskoczeniem. Obecnie przeniosłem się w style electro, trance, takie porządnego baletowe nutki, czyli Robert M, 3R, płyty typu Eska Music, na których znajdują się najnowsze hity. Rockiem także nie pogardzę. Czerwone papryczki, Limp Bizkit czy Linkin Park także wprowadzają mnie w stan, który pozwala na odcięcie się od tego szarego, małego atrakcyjnego świata przepełnionego zawiścią do drugiego człowieka.

Czy uważasz, że Polskie zespoły mają szansę zabłysnąć na scenie międzynarodowej?

Mają i myślę, że niektóre już robią furorę. Przykłady? Bayer Full, który ostatnio robi karierę w Chinach, Boys od lat będące na TOPIE, które słucha każde pokolenie. Piosenka "Jesteś szalona" jest wyznacznikiem dobrej imprezy. A ze współczesnych artystów na myśl nasuwa mi się tylko jedno imię - Robert M. Jest on dla mnie mistrzem w tym co robi, zdobył niesamowitą liczbę fanów, z którymi ma dobry kontakt dzięki Facebookowi czy innym tego typu portalom. Na jego koncerty przybywają tłumy z każdego krańca Polski. Jego kawałki są na 1 miejscach list przebojów i znane są także za granicą. Teraz wychodzi jego nowa płyta 3R projekt, która nagrana będzie z 2 innymi DJ'ami i myślę, że ROZPIERDOLĄ 2011 rok.

Pozdrawiamy Roberta M i wszystkie tancerki z teledysku nagranego do utworu "Dancehall track". Skoro już jesteśmy przy filmach - wolisz oglądać czy może tworzyć coś własnego?

Zdecydowanie wolę oglądać. Jedyne filmy jakie nagrałem to filmik z występu jakiegoś tam zespołu pieśni i tańca z okazji Barbórki, a także coś w stylu dziennikarskim - wypadek, zerwane trakcje, pożary, śnieżyce. Prócz tego robiłem poradniki w wersji video a następnie wrzucałem je na "jutjuba". Były to poradniki Counter - Strike. Niestety nadeszły ciężkie czasy, przez które straciłem chęci.

Jaki film będziesz wspominał i pokazywał swoim potomkom?

Z tych filmów, które kręciłem osobiście będę mógł pochwalić się jedynie relacją z Silesian Skate Show Park III - krótko mówiąc z zawodów BMX & MTB. Z filmów nakręconych przez profesjonalistów, które możemy zobaczyć w telewizji preferuję filmy typu Transformers, Wojna Światów, polskie klasyki - Kogel Mogel, Kargule i Pawlaki (o taaaa), Zielona Mila, Green Street Hooligans, The Brothers - jest to mój ulubiony film, który za każdym razem wywiera na mnie ogromne wrażenie oraz The Social Network. Myślę, że moi potomkowi sami będą wybierać to, co chcą oglądać a co nie. Także mogę im tylko proponować, ale o narzucaniu nie ma mowy.

Jeżeli chodzi o proponowanie uprawiania sportu to na pewno padła by nazwa siatkówka - dlaczego akurat sport, w którym uderzasz piłkę ręką xD

Jest bardzo silna i wyrobiona... Poważnie - mam pewne problemy zdrowotne uniemożliwiające mi uprawianie pospolitego dla naszego narodu sportu, którym jest piłka nożna. W siatkówce tak bardzo tego nie odczuwam, poza tym mam do tego pewne predyspozycje. Wzrost, skoczność, dobre ustawienie na boisku i co najważniejsze chęci. Co to promowania siatkówki to uważam, że jest to lepsza opcja niż gra w sport w barwach reprezentacyjnych, z których śmieje się cały kraj i nawet sami piłkarze.  Piłka nożna jest już sportem mocno oklepanym, piłkarze są dosyć zmanierowani (oczywiście nie wszyscy). Sam chętnie lubię pokopać z kolegami na dworze, ale tylko rekreacyjnie. Natomiast siatkówka to co innego... Latem mecz na plaży i to uczucie zmęczenia daje tyle energii, że ucieczka przed Kubą Rozpruwaczem przy tym to pikuś. Gra, w której nie liczą się indywidualności, lecz współpraca wszystkich, którzy są na boisku jak i poza nim jest piękna. Myślę, że coraz więcej ludzi przekonuje się do tego sportu, który jeszcze do niedawna był w naszym kraju niszowy tak samo jak piłka ręczna.

Czy jest jakiś siatkarz, ewentualnie siatkarka, który/a jest dla Ciebie wzorem do naśladowania?

Siatkarzem, który przeszedł wiele w swojej karierze i mimo to się nie poddaje jest Sebastian Świderski, który ciągle spotyka na swojej drodze przeszkody. Ostatnio odniósł kolejną kontuzję i mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia. Z młodych wilków wzoruję się na Bartoszu Kurku, którym przebojem wdarł się do reprezentacji. Pamiętam jak zrobiłem sobie z nim zdjęcie po meczu eliminacyjnym do Mistrzostw Europy, w którym mimo porażki z Belgią awansowaliśmy do fazy grupowej. Wszedł on wtedy z ławki dla rezerwowych, nikomu nieznany a teraz ? Pewny punkt reprezentacji i klubu PGE Skra Bełchatów.

Życzymy szybkiego powrotu do formy. We wcześniejszych odpowiedziach napisałeś, że kochasz pisać - czy byłbyś w stanie napisać biografię Sebstiana Świderskiego? Jeśli tak, jaki by nosiła tytuł i jaki przekaz by niosła?

Pisanie traktuję, jako pasję, nie jest to coś co można u mnie zamówić. Pisanie biografii takiego mistrza, jakim jest Sebastian Świderski byłoby niesamowitym wyróżnieniem, ale myślę, że nie podjąłbym się tego. Nie jestem na tyle dobry, aby pisać o człowieku, który zamiast serca ma kanister dobrej, drogiej benzyny płynącej w jego żyłach zamiast krwi. O, miałbym tytuł "Sebastian Świderski - człowiek z napędem na cztery koła". ; )

;) Twoje bogate słownictwo sugeruję, że dużo czytasz, albo po prostu jesteś wygadany. Więc jak to jest z książkami – czytasz czy nie?

Jedyne, co czytam to lektury szkolne, do których nie przywiązuję zbyt dużej wagi. Wiadomo - coś trzeba z tego pamiętać, matura coraz bliżej także nie mogę sobie pozwolić na jakieś szaleństwa związane z olewaniem szkoły. Prócz narzuconych odgórnie książek nie czytam praktycznie nic. Wolę czytać różne felietony w internecie, wywiady z ludźmi mądrymi a nie udającymi mądrych, z ludźmi, którzy mają coś do powiedzenia. Ostatnią książką, którą przeczytałem sam od siebie był Mikołajek Sempe Goscinnego.

Zadziwiłeś mnie. Przyszedł czas na pytania wyrwane z kontekstu - gotowy?

Rozumiem, że zbliżamy się do końca. No cóż... Zaczynaj. Oby były ciekawe.xD

Wyobraź sobie, że podchodzi do Ciebie facet na ulicy i mówi, że od jutra będziesz kobietą - do kogo z płci żeńskiej byś się upodobnił i co byś robił całymi dniami?

Zacznijmy od tego, że jeśli byłby to mało wiarygodny facet, to po prostu bym go wyśmiał. No ale przyjmij, że jest to prawda... No więc nie chciałbym się do nikogo upodabniać. Chciałbym być jedyną kobietą w swoim rodzaju, która nie będzie wiązana z "szoł" biznesem i innymi tego typu sprawami. Nie sprzedałbym swojej prywatności mediom, pudelkom, kundelkom, Gali, Faktowi i innemu tego typu ścierwu. Co robiłbym całymi dniami ? Jest to dość trudne pytanie... Skoro już szalejemy i zmieniamy się w kobietę, to chciałbym także spróbować zmienić ten kraj, bo świat to za dużo. Kraj, w którym od urodzenia dostaniemy zastrzyk wirusa nienawiści rozprzestrzeniającego się w nas wraz z biegiem lat aż eksploduje i zamienia nas w hipokrytę, którego zżera zazdrość i nienawiść do ludzi otwarcie wyrażających swoje opinie oraz do tych, którym cokolwiek w życiu się powiodło. Polacy są narodem niepełnosprawnym właśnie przez takiego wirusa. Musimy to zmienić...

Donald Tusk zapewniał nas, że w Polsce będzie druga Irlandia. Gdyby Mariusz z Bytomia został premierem Polski to, do jakiego kraju próbowałby upodobnić naszą ojczyznę?

Nigdy w życiu nie będę kandydował na żadne stanowisko związane z polityką. W tym zaściankowym kraju dobry aktor bądź muzyk, gdy wyjdzie im coś w życiu to zostają sprowadzeniu do poziomu ścieku płynącego pod murami miasta. To samo napotykamy w polityce... W ich hierarchii panuje wyścig szczurów. Jeden ściga się z drugim, buduje się pomniki i opiera kampanię na tragedii... to jest chory kraj. Ludzie walczą ze sobą o krzyż zrobiony z listewek PCV, budujemy Jezusa w Świebodzinie i uważamy, że to czyni z nas ludzi głębokiej wiary. Księża jeżdżą czarnymi BMW, a w kościołach zimą jest maksymalnie 10 stopni. Jest tyle rzeczy do zrobienia, że nawet Chuck Norris i jego wirująca pięta miałaby dość spore problemy z narodem, który Józef Piłsudski określił w następujący sposób "Naród wspaniały tylko ludzie chuje...".

Ciekawe. Ostatnio w Polsce za złe parkowanie nagradza się ludzi karnymi kutasami. Gdyby ludzi za sikanie w miejscach publicznych nagradzało się podobnymi tytułami jaką nazwę byś zasugerował i dlaczego?

Czemu miałbym ich jakoś nazywać? Mają taką potrzebę to ją załatwiają, mamy taką manię nazywania wszystkiego, co jest nam obce... Starsze babulinki nazywają młodych, którzy nie chcą ustąpić im miejsca w tramwaju szatanami, my nazywamy nauczycieli belframi ale po co ? Ludzi sikających w miejscu publicznym mogę nazwać ch*jami, ale co to zmieni? Jeden kwiatek więcej nie uratuje tego świata.

Biorąc udział w ustawce bierzesz siekierę, kij bejsbolowy, miecz samurajski, kastet, czy wyskakujesz z tekstem "Prawą ręką wysyłam do szpitala, a lewej sam się boję." i czekasz na rozwiązanie? :D

Napinam bicepsa wskazując na niego i mówię "To nie fanaberia", następnie napinam drugą rękę i mówię "To nie fotomontaż", po czym napinam wszystko co mogę i mówię "A to nie przelewki" :D

Ostatnie pytanie - czy uważasz, że jesteś zajebisty?

Każdy ma w sobie coś wyjątkowego, co odróżnia go od reszty. Jedni mają niebieskie oczy, inni dużą klatę, ja jestem szczery i kocham siebie. TAK JESTEM ZAJEBISTY.

O to wywiad z global moderatorem i zarazem zajebistym i pewnym siebie murarzem Marioszem. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

Nie będę pozdrawiał tutaj całego forum, bo nie o to tutaj chodzi. Pozdrawiam tych, których szanuję a także przyjaciół z życia realnego ;)

Dziękuję za udzielenie wywiadu. Życzę samych sukcesów w życiu prywatnym jak i wirtualnym no i czekam na te sygny ;)

Nie ma sprawy, napisz zlecenie to dostaniesz. Również życzę sukcesów :)

Mam nadzieję, że sie podoba.

Pozdrawiam Spawacz Betonu.

#2 MajkeL. aka mkl.

Mistrz noża. *_*

• Użytkownicy
  • 923 postów
  • Dołączył 15 gru 10
    • Czas online: 8h 32m 37s
87

Napisano 10 styczeń 2011 - 17:07

łooooooo! Mariosz, Mariosz :DDD

miło, że mnie pozdrowiłeś :) wiesz, że to zajebiście tak poczytać o kimś, kogo się niszczy w pingla na przerwach? :DD

"Mówiąc ilość panienek miałeś na myśli chłopaków chodzących w rurkach, ciasnych koszuleczkach i włosach na Dżastina Bajbera ?" - Stary, wystraszyłem się Ciebie ..

btw. Spawacz - mega wywiad! powodzenia z następnymi! :DD

#3 gdjk

• Użytkownicy
  • 395 postów
  • Dołączył 28 lip 10
    • Czas online: 8h 56m 52s
38

Napisano 10 styczeń 2011 - 17:26

zadziwiłeś mnie mariosz, bardzo inteligentne odpowiedzi, inteligentny typek. Na prawdę, wielki plus :)
Dołączona grafika

#4 barx

• Użytkownicy
  • 977 postów
  • Dołączył 29 sty 09
    • :
2
  • Gadu-Gadu: 3165014

Napisano 10 styczeń 2011 - 20:20

No, no ładny wywiad, gratulację.

Mariosz, jaka skromość. "TAK JESTEM ZAJEBISTY" :).

Dołączona grafika

#5 Mariosz

• Donator
  • 2758 postów
  • Dołączył 30 kwi 09
    • Czas online: 3d 8h 17m 34s
329

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:03

Widzę, że wywiad "zbyt poważny" bo prawie nikt nie jest w stanie go skomentować :)

Dołączona grafika

#6 Lossan

• Admin [L4D]
  • 251 postów
  • Dołączył 22 wrz 10
    • :
32

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:33

Cytat

Taka najlepsza przyjaciółka, z którą obejrzę finał Ligii Mistrzów i pójdę na dobre balety.

Powodzenia i szczęścia ;p

Świetny wywiad ;p +

#7 Laionik

S@-WAR3

• Global Moderator

• 4082 postów
  • Dołączył 02 lip 08
    • Czas online: 5h 59m 9s
115

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:35

Nie każdy musi czytać tak szybko ;] Wywiad spoko, wypowiedzi rozbudowane i przejrzyste nie ma, że się tak wyrażę "nasrane" w temacie. Pytania też ciekawe :) Spawacz widzę, że się ostro rozwija ;p

Uwaga! (dodane przez: Mariosz)
Dobry rozmówca to i dobre pytania :D

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika Piszę poprawnie po polskuWybierz Laiona - rozjebie wszystko dookoła.

#8 majoR'

• Użytkownicy
  • 55 postów
  • Dołączył 27 cze 09
    • :
1

Napisano 11 styczeń 2011 - 15:54

Bardzo dobry wywiad, dobrze sie czytało : )

#9 feever

Opiekun TP - URLOP

• Junior Admin
  • 7598 postów
  • Dołączył 11 maj 08
    • Czas online: 1d 19h 9m 21s
285
  • STEAM: 0:1:22934662

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:11

Ja Ciebie pamiętam jak byłeś typem świra na forum, a teraz taki grzeczny i ułożony :)

Uwaga! (dodane przez: Mariosz)
Wszystko zależy od sytuacji : )

#10 Cheeky Lady

• Admin [FFA/BF2]
  • 206 postów
  • Dołączył 27 lis 10
    • Czas online: 6d 14h 16m 44s
140

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:14

Ciekawy wywiad. :)

#11 Koniec

• Grafik
  • 1350 postów
  • Dołączył 26 lis 10
    • Czas online: 2d 9h 23m 53s
683

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:22

Ty gówniarzu niezły wywiad :) Pytania dobre i nie zamulał wywiadzik, dobrze się go czytało i powodzenia w kolejnych wywiadach spawacz.

Nie wiesz kiedy ale nadchodzi taki moment, że musisz coś zakończyć, ograniczyć i zająć się swym życiem...
Staraj się nie porównywać "tego" życia wirtualnego z życiem prywatnym.

#12 BoroWSP

trololololo

• Użytkownicy
  • 1547 postów
  • Dołączył 16 lut 10
    • Czas online: 9d 9h 25m 21s
363

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:28

Wyświetl postUżytkownik SpawaczBetonu dnia 10 styczeń 2011 - 16:56 napisał

Paint ma zbyt duże wymagania, więc bardziej wolę używać, photoshopa
A to to wymiata

Dla mnie spodobał się wywiad ale trochę za dużo patrzenia :) i pier.. zarazem ale dowiedziałem się o moderatorze Marioszu :D
Początek już mnie wciągnął . Fajnie

Jeżeli pomogłem jakoś ci albo popierasz moje zdanie nie czekaj daj Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 Medium

RTS Widzew Łódź !

• Admin [4Fun]
  • 3369 postów
  • Dołączył 26 cze 08
    • Czas online: 2h 38m 7s
6

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:43

Ile trwał ten wywiad? ;d  Każda odpowiedź Mariosza jest na minimum 6 linijek :) Idź na polityka albo poloniste ;d
Cały wywiad na wysokim poziomie oby takich więcej było :D

#14 Mariosz

• Donator
  • 2758 postów
  • Dołączył 30 kwi 09
    • Czas online: 3d 8h 17m 34s
329

Napisano 11 styczeń 2011 - 16:48

Wyświetl postUżytkownik Medium dnia 11 styczeń 2011 - 16:43 napisał

Ile trwał ten wywiad? ;d

Skromne 3 godziny :)

Dołączona grafika

#15 TomeK

• Junior Admin
  • 3244 postów
  • Dołączył 14 mar 10
    • Czas online: 5d 2h 6m 54s
168

Napisano 11 styczeń 2011 - 21:53

Wyświetl postUżytkownik SpawaczBetonu dnia 10 styczeń 2011 - 16:56 napisał

...ale na pewno nie odbarzę zaufaniem kogoś, z kimś rozmawiałem jedynie przez gadu gadu, na shoutboxie lub przez ventrilo. Są to dalej dla mnei obce osoby i zawsze wobec nich jestem ostrożny.

eee kurwa synek, jaki obcy ;) Ze mną się nie napijesz? :) Ja już mam Ciebie na fejsie :)

Co do wywiadu - nie wiem czy to przez to, że jestem pijany, ale jakoś mnie się zdaje, że te odpowiedzi są za długie i przymulające :D

Ale i tak zajebiście, pozdrowienia Mariuszu :D  http://rzeznia.eu/public/style_emoticons/default/flowers2.gif

PRYWATNE WIADOMOŚCI

Przy wysyłaniu PW trzymaj się JEDNEJ konwersacji na dany temat.
  • Proszę nie wysyłać po 100 PW w jednej sprawie, ponieważ spamerów na PW ignoruję.
  • Na PW staram się odpowiadać jak najszybciej, lecz przy zbyt dużej ilości wiadomości czas ten może się wydłużyć do kilku dni.

KONTAKTUJĄC SIĘ ZE MNĄ

• Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
  • Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie przy tym używaj znaków interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie będę łamać Twojego 'szyfru'.
  • Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka 45000 innych.

.INNE

• Nie pisz do mnie z prośbą o dołączenie do sieci - nie ma takiej możliwości.
  • Pamiętaj, że wszystkie sprawy związane z RzeZnią załatwiacie tutaj, czyli na forum a nie spamując mi na GG i zadając beznadziejne pytania typu "za co dostałem bana".

.Copied from XvAK

Dołączona grafikaDołączona grafika

#16 Salo!!!(Up)

• Admin [4Fun]

• 618 postów
  • Dołączył 23 cze 10
    • Czas online: 1d 11h 29m 2s
47
  • STEAM: 0:1:28558254

Napisano 12 styczeń 2011 - 01:56

Wyświetl postUżytkownik TomeK dnia 11 styczeń 2011 - 21:53 napisał

Co do wywiadu - nie wiem czy to przez to, że jestem pijany, ale jakoś mnie się zdaje, że te odpowiedzi są za długie i przymulające :D

Nie chciał pewnie żebyśmy się więcej o nim dowiedzieli ;) hahah :)
A tak ogólnie to wywiad mi się podoba :) nie przymula może długi ale warto poczytać.
Dołączona grafika One skill , one shoot , one headshoot

#17 SpawaczBetonu

• Autor tematu
  • Zbanowani
  • 1697 postów
  • Dołączył 14 cze 10
309

Napisano 12 styczeń 2011 - 10:29

Wyświetl postUżytkownik TomeK dnia 11 styczeń 2011 - 21:53 napisał

Co do wywiadu - nie wiem czy to przez to, że jestem pijany, ale jakoś mnie się zdaje, że te odpowiedzi są za długie i przymulające

Prosilem, zeby sie nie rozpisywal wiec wyobrazcie sobie co by bylo, gdyby sie nie posluchal :)

#18 lukeero'

• Admin [H'n'S]
  • 494 postów
  • Dołączył 22 gru 10
44

Napisano 12 styczeń 2011 - 13:14

Wywiad dobry, nie polubiłem mariosza od razu, ale pomału zdaję mi się że to się odwraca :)
A co do wywiadu, to też dość dobry, nie raz napchane tego tekstu, ale da się przeczytać.

Użytkownik lukero' edytował ten post 12 styczeń 2011 - 13:14

#19 Ubuntu

• Użytkownicy
  • 78 postów
  • Dołączył 14 sty 10
    • Czas online: 53m 32s
3
  • STEAM: id lan
  • Gadu-Gadu: 11363570

Napisano 12 styczeń 2011 - 14:50

Świetny wywiad, ale ta zabita dechami wieś i kopanie rowów wymiata ;p
można się było pośmiać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:18) nie mam ustawionych bo ich nie moge ruszyc
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:18) moze nie do tej dziurki wlozylas mikro :D
Kub1s. : (18 maj 2012 - 08:18) suwaki do góry:D i nie jebaj
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:18) a jak mam je ustawic
veron1990 : (18 maj 2012 - 08:18) jo
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:19) okej co z bindem bo widze ze nie dziala
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:19) Kubus Ty masz wszystko do gory poustawiane :D
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:19) siema veron :)
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:19) http://speedy.sh/gSf2E/vt.bmp
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:19) masz tutaj moje ustawienia
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:19) cze veron
veron1990 : (18 maj 2012 - 08:20) siema gnidy siema :
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:20) mam tak samo
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:21) tak
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:21) Teraz tez mnie mala nie slyszalas?:>
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:21) slysze cie :D
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:22) wszystko masz tak jak ja ustawione?:D
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:22) tak
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:23) mala ja Was nie slysze :)
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:23) a szkoda :D
veron1990 : (18 maj 2012 - 08:23) kto ma malego ten nie slyszy :D
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:24) moze binda zmien?
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:24) ciekawa jestem co jest nie tak
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:24) a widzisz zeby sie swiecilo ? bo ja nie
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:25) mala mi sie swieci :P
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:25) jak sie oliwa bawisz to tak jest :D
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:25) oliwka tam mialo byc
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:27) no jebne zaraz bo nie wytrzymam :D
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:27) http://www.youtube.c...h?v=TxiOsyv--N8
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:28) use push to talk hotkey masz zaznaczone??;>
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:28) o matko to juz doszlo do tego ze poradniki musze odpalac :<
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:29) mala a czemu oliwka? :D
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:29) mam od tego swoich pomagierow :D
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:31) dalej jest to samo
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:31) moze to w tym outpuit i input zmien:)
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:32) kurwa no..
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:32) wiesz co  cos nie wiem czmeu ale powinien bind mi sie zapalic a tu lipa jest
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:32) mala moze masz wyciszone mikro :P
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:33) jak moge miec wyciszone jak uzywam go
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:34) poza tym bind i tak by sie swiecil
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:35) probowalas innych bindow?
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:35) masz zaznaczone pierwsze 3 opcje w setupie?
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:35) tak ...
cyzmen : (18 maj 2012 - 08:36) michAL MUSISZ DO NIEJ POJECHAC I JEJ USTAWIC :P
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:36) dziala kutfa
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:36) No i git;d
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:36) Haha jednak nei musze;(
malaCzarna : (18 maj 2012 - 08:36) slyszales w ogole ?
Ksiadz Mich... : (18 maj 2012 - 08:36) poza tym olsztyn daleko duzo wachy trzeba:( a nie mam:(
Mr.koks : (18 maj 2012 - 08:50) witam

serwery do cs 1.6 | Pukawka.pl | GameSol.pl | Tserwery.pl | Serwery Counter-Strike | Serwery CS 1.6 | Wymień się linkiem...